Rólunk

Küldetésünk az egészséges életmódra és fenntarthatóságra nevelés, melyet a gyermekek mindennapi tevékenységükbe építve sajátíthatnak el.

 

"A gyermek fejlődésének a szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magára hagyjuk, hanem hogy segítő szeretettel köréje emeljük a megfelelő környezetet. Minél tökéletesebb a környezet, annál kevesebb beavatkozásra van szükség a felnőtt részéről.” (Maria Montessori)

 

A Zöldfenyő Bölcsőde és Óvoda legfontosabb feladatának tekinti a város, illetve a környező településeken élő családok gyermekeinek gondozását-nevelését.

A bölcsődébe 20 hetes kortól 3, illetve 4 éves korukig (sajátos nevelési igényű kisgyermekek esetében 6. életévükig), óvodába 3 éves kortól iskolába lépésig fogadjuk a gyermekeket.

Küldetésünk az egészséges életmódra és fenntarthatóságra nevelés, melyet a gyermekek mindennapi tevékenységükbe építve sajátíthatnak el.

Intézményünk Szigetszentmiklós első - nem csak nevében - zöld bölcsődéje.

Itt nem csak beszélünk a környezet védelméről, hanem minden nap teszünk is érte: az épület fűtését és hűtését hőszivattyú segítségével oldjuk meg, a vizet pedig a tetőn elhelyezett napkollektorokból nyert hőenergiával melegítjük fel.

A környezeti nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. A kisgyermekek nagyon nyitottak minden újra, ezt kihasználva kicsi korban el lehet kezdeni velük az élő- és élettelen környezetet megismertetését és tiszteletben tartását, a környezettudatos viselkedés elsajátítását.

Figyelünk a víztakarékos kézmosásra, a szelektív hulladékgyűjtésre is.

Hisszük, hogy a gyermekeken keresztül a családok szemlélete is formálható.

Mindezeken túl a gyermekek étrendjének összeállítása közben figyelünk arra, hogy csak egészséges, szervezetüknek megfelelő táplálékot kapjanak, minden nap friss gyümölcsöt, zöldséget is felszolgálunk.

Immunrendszerük erősítése céljából, valamint a megfelelő testi-lelki fejlődésük érdekében rengeteget tartózkodunk a szabad levegőn.

Udvaraink az EU-s szabványnak megfelelően vannak kialakítva.

Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, gyermekközpontúak és sokféle tevékenységre, játékra kínálnak lehetőséget.

Szakképzett, gyermekközpontú dolgozók várják a gyermekeket.

Gyógypedagógus, pszichológus és logopédus segíti munkánkat.

Az intézmény gyermekorvosa rendszeresen ellenőrzi a gyerekek egészségügyi állapotát.


Nyitva tartás:

Intézményünk munkanapokon 6.30-17.30-ig tart nyitva.